Japanese Kitchen Knives: Essential Techniques And Recipes

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Japanese Kitchen Knives: Essential Techniques And RecipesSkladem 2 ks899 Kč817 Kč bez DPH
Český popis(celá kniha je psána anglicky): Prodej japonských kuchyňských nožů vzkvétá. Ale kolik lidí má dovednosti, aby plně využili tyto skvěle vytvořené nástroje? Nyní mezinárodně uznávaný kuchař Hiromitsu Nozaki sdílí své odborné znalosti a postřehy v knize, která pomůže každému, kdo vlastní japonský nůž, maximalizovat jeho výkon.
V Japonských kuchyňských nožech Nozaki učí čtenáře, jak používat usuba, deba a yanagiba, tři hlavní tradiční japonské nože. Vysvětluje mnoho základních technik, jako je důležitost porozumění úhlu čepele a bodu síly, a ilustruje tyto lekce prací s přísadami známými západním čtenářům, jako je mrkev a pstruh duhový. Postup dále objasňují barevné fotografie a Nozakiho komentář a obrázky jsou pro snazší pochopení pořizovány z pohledu šéfkuchaře (většina ostatních knih fotografuje z opačné perspektivy). Každá technika je doprovázena recepty, které vyžadují její použití, a všechny recepty jsou velmi jednoduché a používají snadno dostupné přísady. Další části zahrnují pohled na řemeslnou výrobu japonských nožů a informace o ostření, skladování a identifikaci různých japonských nožů. Na místě jsou ukázány speciální nože, od jedinečného nože unagi úhoře ve specializované restauraci unagi až po kolosální nůž na filety z tuňáka na rybím trhu Tsukiji.
Autor: | Hiromitsu Nozaki | |
---|---|---|
Počet stran: | 160 | |
Typ, vazba: | Kniha, pevná | |
Jazyk: | anglický | |
Rozměr: | 259×192×16 mm | |
Hmotnost: | 732 g |