Fäviken: 4015 Days, Beginning to End - Magnus Nilsson
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Související zboží2
- Fäviken: 4015 Days, Beginning to End - Magnus NilssonSkladem 1 ks1 290 Kč1 173 Kč bez DPH
České resumé (celá kniha je psána anglicky): Titul knihy by se dal přeložit jako "Fäviken: 4015 dnů, od začátku do konce". Autor Magnuss Nilsson je jedním z nejznámějších a nejoriginálnějších severských šéfkuchařů a Fäviken byla jeho proslulá restaurace, umístěná v bývalé zemědělské usedlosti asi 750 kilometrů severně od Stokholmu. I přes svoji polohu daleko od velkých měst si podnik vysloužil světový věhlas a také 2 hvězdičky od michelinských inspektorů. Po 10 letech úspěšného provozu Nilsson restauraci v prosinci 2019 náhle zavřel a rozhodl se věnovat další čas především svojí rodině. Kniha vypráví kompletní příběh restaurace z pohledu provozovatele a šéfkuchaře v jedné osobě, popisuje cestu ke slávě i změny, které během oněch 10 let doznal gastronomický byznys (a které nakonec vedly ke konci Fävikenu). Jde o vzácně osobní sondu do gastronomického provozu i jeho nesouladu s rodinným životem. Zároveň obsahuje 100 původních receptů jídel z Fävikenu.
Witty, candid, and insightful: a chef's ode to his extraordinary restaurant, and a fascinating commentary on food culture
In 2019, Magnus Nilsson closed Fäviken, his one-of-a-kind restaurant in remote Sweden — a difficult decision, as it was close to his heart and at the height of its success. Here is the Fäviken story: how it became a world-class destination, how the industry it was a part of has changed, and why Magnus eventually elected to pursue new projects. His musings on topics from creative theory and sustainability to family and fame accompany 100+ memorable recipes from Magnus's remarkable Fäviken tenure.
Magnus Nilsson is one of the world's most creative and celebrated chefs, and the author of bestselling books Fäviken, The Nordic Cookbook, The Nordic Baking Book, and Nordic: A Photographic Essay of Landscapes. In 2020 Magnus became academy director of MAD, where he will develop an educational institution that equips the restaurant world with the skills, tools, and perspectives to make positive change.
Autor: | Magnus Nilsson |
---|---|
Počet stran: | 324 |
Typ, vazba: | Kniha, tvrdá vazba |
Jazyk: | anglický |
Rozměr: | 290 x 214 x 34 mm |
Hmotnost: | 1612 g |